miercuri, 15 septembrie 2010

Temperamente şi subtemperamente

Berbec – semn cardinal, de Foc, temperament coleric, subtemperament coleric – stăpânit de Marte, în care Soarele este în exaltare. Este un semn pur coleric.
              Taur – semn fix, de Pământ, temperament melancolic, subtemperament sanguino-flegmatic – guvernat de Venus şi în care Luna este în exaltare.
               Gemeni – semn mutabil, de Aer, temperament sanguinic, subtemperament sanguinic, guvernat de Mercur şi în care Uranus este în exaltare.
               Rac – semn cardinal, de apă, temperament flegmatic, subtemperament flegmatic, pur felgmatic, stăpânit de Lună.
               Leu – semn fix, de Foc, temperament coleric, subtemperament coleric, pur coleric, stăpânit de Soare, locul în care Neptun este în exaltare.
               Fecioara – semn mutabil, de Pământ, temperament melancolic, subtemperament sanguinic, guvernat de Mercur şi în care planeta se află în exaltare.
               Balanţa – semn cardinal, de Aer, temperament sanguin, subtemperament sanguinic, pur sanguinic, stăpânit de Venus.
               Scorpion – semn fix, de Apă, temperament flegmatic, subtemperament coleric prin coguvernatorul Marte alături de Pluto.
               Săgetător – semn mutabil, de Foc, temperament coleric, subptemperament coleric, stăpânit de Jupiter.
               Capricorn – semn cardinal, de Pământ, temperament melancolic, subtemperament melancolic, pur melancolic, stăpânit de Saturn.
               Vărsător – semn fix, de Aer, temperament sanguinic, subptemperament melancolic datorită coregentului Saturn alături de modernul Uranus.
               Peşti – semn mutabil, de Apă, temperament flegmatic, subtemperament sanguinic, guvernat de Jupiter şi în care Venus este în exaltare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu