sâmbătă, 9 octombrie 2010

... fiziologie și funcții prin planete



                Fiecare element se referă la o acţiune specifică în organism care are  afinitate cu un alt element dar acesta din urmă să fie slăbit în harta persoanei. Ei bine,  acest lucru poate sugera o slăbiciune organică.  La fel se întâmplă și în cazul planetelor:

Fișă de lucru

Foc – Soare, Marte, Jupiter, Pluto;
Aer – Mercur, Uranus;
Pământ – Saturn;
Apă – Luna, Venus, Neptun (Pluto – după unii autori).

Reactivitatea planetelor

                Să vedem acum ce spun planetele despre aceste relații și să idetificăm tipul de reactivitate căruia le aparțin.
                Mercur este considerat un reglator al sistemului nervos central, de el depinde echilibrul celor 2 ramuri ale sistemului nervos autonom – simpatic și parasimpatic dar este asociat și sistemului endocrin..
                Venus este o reglatoare a sistemului nervos parasimpatic și este asociată ca și Mercur, cu glandele endocrine și deci, cu senzorialitatea aferentă. Fiziologic însă, are în stăpânire neurohormonii.
                Marte este un stimulator al sistemului nervos vegetativ iar fiziologic, răspunde de secreția de adrenalină.
                Jupiter  nu este neapărată nevoie să se comporte ca un benefic când se pune problema de sănătate. Reprezintă acumularea în sensul bun al cuvântului dar și în cel rău, totul este în funcție de poziția sa din tema natală și de aspectele pe care le face cu celelalte planete.
                 Localizarea lui Saturn, Marele Malefic, în semne şi în case reprezintă punctele de sclăbiciune ale organismului, unde toxinele se vor acumula iar dacă aspectele sunt şi stresante, cu certitudine putem stabili unde este localizată o boală cronică. Prin natura sa el este rece, contractă, slăbeşte puterea metabolismului şi permite toxinelor să se acumuleze şi prin aceasta să producă rău în organism, este cel care concretizează. Este legat de formațiunile tumorale mai mult de Soare și de Lună prin aspectele cu acestea, decât de Neptun, de exemplu. Nu înseamnă că acesta din urmă este cumine, deloc, el se ocupă de răspândirea bolii în organism.
                Uranus are în responsabilitatea sa dezechilibrele nervoase, începând de la echilibrul postural la nesiguranța în mers, disoluția senzitivității kinestezice până la spasme, spasticitate și slăbiciune musculară. Ca și Saturn, dacă este în aspecte proaste cu Marte sau cu Pluto, implică infecții grave cum sunt cele declanșate prin mecanism autoimun – scleroza multiplă, epilepsia, bolile sângelui etc. Aspectele disarmonice cu Soarele, Luna sau Venus predispun la dezechilibre organice, la spasticitate sau la hipotonie musculară. De exemplu,  spasmele vaselor de sânge şi deficienţa de oxigenare a unei zonei anatomice sugerează blocarea funcţiei endocrine, cu afectarea autonomiei nervoase,  (distonie) şi cu mişcări distincte ceea ce impune măsuri de prevenire a acesteia. Perturbarea acestor funcţii se vede din semnul în care este localizat Uranus; dacă este în Rac, el poate sugera periodic dureri la nivelul sânilor, incapacitatea stomacului de a face faţă digestiei, arsuri la stomac, pirozis, flatulenţă, cicluri menstruale normal sau periodic, anormale. Aceste probleme sunt o parte din enigma organismului dar sunt nişte probleme uzuale care pot fi remediate cu ajutorul homeopatiei, terapiei fizice, masaj şi un stil de viaţă cât mai sănătos. Afecţiunile uraniene adesea sunt relaţionate cu un mod de viaţă defectuos însă sunt ciudate, cu o tentă misterioasă, apar şi dispar, greu de diagnosticat. Este momentul în care poate interveni astrologia medicală oferind o cheie cu care să descifreze mecanismul organic care altfel nu poate fi stabilit sau explicat. Semnul şi casa în care se află Uranus arată regiunea anatomică în care spasmele uraniene vor acţiona cu precădere.
                Neptun este difuz, insidios, labil și slăbește rezistența organsimului sau a organelor din regiunea anatomică a semnului în care se află. Substanțele din limfă și plasmă stau sub semn neptunian. De regulă, bolile care îl implică pe Neptun sunt asimptomatice și ciudate ca și în cazul lui Uranus. Ele sunt descoperite câd sunt deja în fază avansată de evoluție (diverse forme de cancer sau boli degenerative letale). Semnul sau casa în care se află, poate sugera atonia sau punctul  în care vitalitatea este scăzută. De aceea bolile neptuniene tind să fie în interiorul organismului şi să fie de lungă durată. Neptun stăpâneşte bolile virale şi septice cum este amigdalita pultacee, pneumonia şi tuberculoza. La fel, predispoziţia spre intoxicaţia medicamentoasă, detergenţi sau alte substanţe chimice şi poluanţi, se regăseşte în horoscopul personal prin  poziţia lui Neptun, care printre alte lucruri, simbolizează sensibilitatea fizică, mentală şi emoţională.
                Poziţia lui Neptun în horoscop poate da informaţii despre un organ sau despre o funcţie organică cum este hipersensibilitatea şi va răspunde rapid la cea mai mică urmă de substanţă chimică în organism. În particular, prezenţa lui Neptun într-o configuraţie punctează tendinţa spre intoxicaţia medicamentoasă chiar dacă doza este considerată normală pentru alţi pacienţi. Dacă găsiţi persoane cu asemenea configuraţii sensibile, recomandarea este să fie tratate cu atenţie şi precauţie.
Există în unele hărţi, configuraţii neptuniene care atunci când se pune problema medicală, pot induce un diagnostic greşit, deci un motiv în plus să se consulte încă un astrolog, pentru a se stabili cât mai precis unde este punctul sensibil. De exemplu, un Neptun plasat în partea de răsărit a orizontului naşterii sugerează o afinitate aparte a organismului cu imunitatea. Aceste persoane sunt de regulă susceptibile la infecţii de tot felul, la diverşi viruşi, cu tendinţa de a dezvolta diverse alergii atopice. Ele răspund destul de bine la tratamente care includ în afară de diete, consilierea, masajul, homeopatia, chiropractica sau terapia prin muzică.
                În aspecte care îi implică pe Pluto și pe Marte, bolile sunt de natură infecțioasă cronică, adică s-au instalat cu mult timp în urmă. Așa sunt diverse forme de anemie, leucemiile, scleroza multiplă, poliartrita reumatoidă;  în aspecte proaste  cu Saturn sau cu Uranus, vorbim despre boli degenerative, unele moștenite – Parkinson, unele forme de scleroză multiplă, distrofia musculară ș.a.; când este implicat Mercur găsim același tip de boli dar nu într-o formă severă.
                Pluto este considerat de autorii moderni drept un Marte cu puteri dublate sau triplate prin virulența cu care acționează. Harry F.Darling și Ben Davidson sunt de părere că dacă Marte răspunde de puseele inflamatorii și infecțioase acute, ba mai mult, se află într-un semn sau într-o casă cu care are o mare afinitate, vorbim despre o reactivitate intensă și vizibilă la nivelul organului respectiv – răceli, pneumonii, amigdalită, catar etc., pe când în cazul lui Pluto vorbim despre o reactivitate la nivel celular cu invazie masivă – vezi celulita că se tot vorbește despre ea sau ulcderul varicos ori ulcerul digestiv sau  când țesutul este compromis definitiv ca și în cazul poliartritei reumatoide, spondilitei ankilopoetice,osteomielite sau gangrene.
                Pe de altă parte, Pluto poate sugera deplasarea unor organe sau bolile ereditare. El este cel care simbolizează controlul asupra momentului concepţiei, când ereditatea este determinată, până la momentul morţii corpului fizic, bacteriile şi viruşii care sunt sursa multor boli şi infecţii, este suportul biochimic care leagă viruşii cu expansiunea celulei canceroase. Multe din aceste probleme însă, se pot rezolva cu ajutorul chirurgiei, care astăzi se bucură de aportul nemijlocit al dezvoltării tehnologiei de vârf, de la laser la microchirurgia computerizată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu