duminică, 10 octombrie 2010

Soare

Soare

Categorie elementară: Foc.
Mod de exprimare: cald, uscat.
Mod vibratoriu: fix.
Temperament: coleric.
Guvernează: semnul Leului.
Exaltat: Berbec
Domiciliu: Leu
În cădere: Balanţă
În exil: Leu
În armonie: Săgetător
Fiziologic: temperatura mediului intern şi energia vitală, vitalitatea, arderea, digestia şi pepsina; arderile metabolice, catabolismul; înnoirea celulară, de circulaţia arterială, de funcţionarea inimii, de vasele de sânge, de sânge, diaree, probleme cerebrale ş.a.
Anatomie: inima, circulaţia sanguină, meningele, măduva spinării, vederea şi ochiul drept, sistemul nervos simpatic.
Boli: anxietate, tensiune nervoasă, tulburări circulatorii, probleme cardiace, întărirea pereţilor arteriali, probleme ale coloanei vertebrale, a măduvei spinării şi ale spatelui (partea cervicală şi dorsală).
Medical: declanşarea şi evoluţia bolilor cronice.
Endocrin: timusul şi splina.
Minerale: iod, magneziu
Vitamine: A, B-1, B-5, B-12, B – 15
Bioelemente: coenzima Q10, niacina, acidul folic, clorofila

Natura Soarelui este una fierbinte şi umedă în acord cu elementul Foc şi semnele care fac parte din această triadă.
Soarele, ca element Foc guvernează inima şi sistemul arterial precum şi circulaţia sângelui prin acesta. Tradiţia spune că inima este sediul sufletului. Aşa se face că şi acesta este guvernat de Soare. Dacă am încerca să vizualizăm sursa luminii vom vedea că ea este forţa vitală din fiecare, de aceea Soarele este forţa vitală pentru întreg regnul animal. Aceasta curge odată cu sângele care circulă prin tot organismul.
Soarele simbolizează în principal, vitalitatea organismului sau forţa vitală. Poziţia sa în case indică, în parte, care este vitalitatea sau rezistenţa organismului la boli. Aspectele benefice – sextilul şi trigonul, tind să crească rezistenţa la boli pe când cele proaste -  pătratul, opoziţia sau inconjuncţia, slăbesc rezistenţa.
Când Soarele este în casă angulară, mai ales în casa 1, vitalitatea este foarte accentuată; când este în casă cadentă, dimpotrivă aceasta este foarte scăzută. În casele succesoare, Soarele indică situaţii neutre sau de echilibru, când nici un organ nu este în mod particular mai puternic energetic sau mai slab. Alături de Lună, astrul diurn este asociat cu ochii şi vederea, mai precis veghează asupra ochiului drept la bărbat şi a celui stâng la femeie.
Ca şi semnele zodiacului care sunt asociate cu diverse boli şi planetele, la rândul lor, sunt asociate unor boli. Se urmăreşte guvernatorul Casei a VI-a (Casa bolilor acute) şi se analizează poziţia lui şi aspectele pe care le face cu celelalte planete. La fel se procedează cu guvernatorul Casei a XII-a (Casa bolilor cronice şi ascunse).
Bolile asociate cu Soarele, aşa cum era de aşteptat, sunt legate de problemele cardiace cu care se confruntă destulă lume – palpitaţii, hipertensiune, cardiopatii ş.a. Multe dintre simptomele tulburărilor circulatorii sunt legate de Soare – varice, circulaţie periferică proastă, crampe, atacul de cord sau cerebral, dar şi de mduva spinării. Similar se poate spune că Soarele răspunde şi de o serie de probleme legate de vederea de aproape şi de departe – lăcrimare, oftalmii etc.
Pe de altă parte, Soarele fiind un element de Foc, poate fi legat de deficienţele – exces sau scădere – acestuia în organism. Aşa se face că Soarele răspunde de puseele de febră care tradiţional sunt puse pe seama temperamentului coleric. Cum coleric îşi are originea în grecescul chole care înseamnă bilă (fiere), Soarele este legat şi de bolile care afectează formarea şi secreţia bilei.
Dacă Soarele este conjunct cu unul din pragurile angulare sau se află într-o casă angulară, spune foarte multe despre felul de a fi a nativului, despre temepramentul acestuia, despre vitalitatea şi energia lui, despre digestie, metabolism dar şi despre răpsunsul imun. De asemenea, poate sugera trăsăturile de caracter, temperamentul şi relaţiile de zi cu zi cu celelalte semne.  
Poziţia Soarelui în zodiac şi dacă este afectat de aspecte cu planete malefice care să sugereze un metabolism rapid, energic dacă aspectul este cu Marte, Micul Malefic, sau lent dacă aspectul se face cu Saturn, Marele Malefic.
Semnul în care cade Soarele este cheia în ceea ce priveşte vitalitatea şi metabolismul nativului. Această examinare va da relaţii şi asupra modului de alimentaţie şi a altor factori de risc care pot duce la o scădere a vitalităţii.
Pentru un Soare afectat este un avantaj cunoaşterea modului de alimentaţie pe care ar trebui să îl adopte nativul, culorile şi aromele care îi fac bine, ce cristale îl pot ajuta şi ce tincturi, ceaiuri sau extracte florale îi sunt de folos pentru ca acesta să poată să-şi conserve pentru cât mai mult timp sănătatea şi, implicit, longevitatea. De asemenea, anotimpul în care v-aţi născut vorbeşte, şi el, despre cum se desfăşoară metabolismul.
Când Soarele este în aspecte stresante cu:
·         Luna arată că este afectată vitalitatea, starea emoţională, ochii, ritmuri biologice alterate şi destabilizarea echilibrului osmotic la nivel infracelular.
·         Mercur indică nervozitate, tulburări nervoase şi respiratorii, disfuncţii homonale.
·         Venus sugerează dezechilibrl acido-bazic şi a procesului de homeostazie, în general, mărirea glandelor, apariţia ganglionilor.
·         Marte vorbeşte despre infecţii acute, febra, erupţii cutanatate, acidoză, dureri musculare, accidente.
·         Jupiter atenţionează asupra unui puseu de boală indusă de exces, cum ar fi indigestia alimentară, probleme de glicemie, ingestia de aclool ş.a.
·         Saturn relevă instarea bolii cronice prin pusee dureroase – reumatism, microlitiaza renală sau biliară, colică biliară sau renală, arterioscleroză,scăderea tonusului muscular şi a apetitului, apatie, alcalinitate ş.a.
·         Uranus aduce probleme nervoase, tulburări circulatorii, pareze spastice, paralizii.
·         Neptun vine cu imunitate scăzută, epuizare fizică, scăderea tonusului muscular, eroare de diagnostic, edeme, tulburări oftalmologice.
·         Pluto semnalează recuperarea grea după boală sau intervenţie chirurgicală, infecţii grele, septicemii etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu