duminică, 9 ianuarie 2011

Neptun


Categorie elementară: apă
Exaltat: Săgetător şi  Leu
Domiciliu: Peşti
În cădere: Gemeni şi Vărsător
În exil: Fecioară
În armonie: Rac şi Scorpion
Mod de exprimare: umed, rece
Mod vibratoriu: mutabil
Temperament: flegmatic, nervos
Fiziologic:, implicat în calitatea stărilor de conştienţă, de vigilenţă, în echilibrul somn/veghe, stările comatoase şi de confuzie, tulburările de personalitate
Anatomie: sistemul imunitar, sistemul limfatic, lichidul cefalo - rahidian, glandele salivare
Boli: depresii, vicii - droguri, alcoolism, dependenţa de medicamente, măduva spinării (împreună cu semnul Leului), , meningita virală, streptococică şi gonococică, sensibilitate digestivă, infecţii cu fungi, ciuperci, otrăvire, intoxicaţii cu metale grele, halucinaţii, confuzii mentale, coma, psihozele halucinatorii, Parkinson, limfom Non-Hodking, anestezia, nimfomanie
Endocrin: epifiza, timus
Minerale: Calciu şi Potasiu
Vitamine: B1, B2, B6, B12, D, C, P.
Bioelemente: pancreatină, biotină, colină, niacină, acid folic
Medical: echilibrarea imunităţii organismului şi a stărilor de conştienţă.

Imaginaţi-vă că dormiţi şi că începeţi să visaţi. Curând veţi străbate câmpuri întinse de mac şi regina nopţii. Simţiţi că trăiţi, liber şi miresmele florilor vă învăluie ameţitor. Ca şi cum aţi fi în transă, nu vă mai simţiţi picioarele şi începeţi să plutiţi deasupra câmpiilor largi. Aţi uitat de problemele vieţii de zi cu zi şi trăiţi în extaz momentul, acest vis, această experienţă care poate fi unică...
De fapt, aţi intrat în lumea lui Neptun, planeta outsider asociată cu visele, transcendenţa, vraja. farmecul şi experienţele spirituale. Neptun ne ajută să trezim prin atributele sale percepţiile extrasenzoriale şi le contopeşte cu energiile transcendentului. Acestea vă pot ajuta să trăiţi vise asemănătoare celui descris mai sus şi doar ascultând muzica de meditaţie sau de relaxare. De asemenea, acestea pot fi puse în evidenţă dacă se consumă stupefiante şi alcool, care dau celui care le foloseşte o stare de bună dispoziţie, pentru moment, ca apoi să revină rapid înapoi la realitate, unde să li se pară totul tulbure şi întunecat, confuz şi destabilizant.
Neptun în calitate de octavă superioară a lui Mercur, guvernează şi el sistemul nervos dar, în acelaşi timp, dă frenezia de a îmbrăţişa o religie, un anumit sistem filosofic şi un mod de viaţă în consecinţă.
Neptun dă letargie, comă, stări de catalepsie, de transă sau de mediumnitate atunci când abilităţile şi energiile nativului sunt descătuşate atunci când psihicul se află în stare de activitate intensă.
El rulează canalul spinal, care este conectat cu eterul toată viaţa şi primii care au susţinu acest lucru au fost, chirurgii care au constatat că atunci când trepanează canalul spinal din interior începe să curgă un fluid asemănător aburului produs de evaporarea apei şi care are o luminiscenţă aparte. Acest gaz este numit de către ocultişti spirit spinal. Astfel că prin vibraţie cu fluidul spinal, glanda epifiză sau pineală, la rândul ei guvernată de Neptun , adânceşte gândirea spirituală, dar acest lucru mai depinde şi de senzitivitatea persoanei în cauză.  Preoţii, prin concentrare şi meditaţie pot atinge extazul şi în acel moment intră în comuniune cu Divinul, văd îngeri, chipul Domnului. La polul opus, consumatorii de droguri şi de alcool care au o senzitivitate mult mai redusă, pot atinge şi ei un anumit nivel vibrator numai că în cazul lor, ei văd demoni care îi fac să sufere şi să delireze. De regulă aceste probleme se întâmplă nativilor Peşti şi sunt cu atât mai accentuate cu cât, după cum spune Max Hindel, semnul cade în:
  • Casa a VI sau a XII-a sau Neptun se află în aceste case şi în aspecte stresante.
  • Când casele a VI-a şi a XII-a sunt pe axa Taur Scorpion,  semne care guvernează gâtul şi organele genitale, apar problemele obsesiv sexuale când se ajunge la perversiuni (să ne amintim numai de marchizul de Sade sau de faptul că femeile care iubesc sexul oral pot contracta un sifilis oral sau alte boli de natură venerică), la tendinţa de a abuza de propria persoană prin dependenţa de sex.
  • Tot pe axa Taur – Scorpion pot apărea şi problemele de identitate sexuală prin inducerea comportamentului homosexual. E drept că pentru homosexualitate pe această axă vor mai fi implicate şi Marte şi Venus, Uranus şi Saturn, dar despre acestă problemă vom vorbi în alt material.
  • În sfârşit, când Neptun se află pe axa Rac – Capricorn sau Casele a VI-a şi a XII- cad în aceste semne, nativul se confruntă cu serioase probleme psihice. De asemenea, dizarmonia dintre Neptun, Saturn sau Jupiter poate duce la tulburări psihice, după cum Neptun conjunct cu Marte în Berbec în pătrat cu Uranus şi cu Luna în Rac pot duce la dezechilibre nervoase.
Când sistemul imunitar este puternic, ne simţim bine, sănătoşi, vibrăm şi putem trăi ca şi cum întreaga lume este a noastră. Când sistemul imunitar este slăbit, suntem obosiţi, nu ne place nimic şi ne simţim ca şi cum ne-am ofili. Răcim mai uşor, simţim stresul mai uşor şi mai acut decât ceilalţi. Suntem foarte sensibili şi reacţionăm exagerat la orice glumă sau critică din partea celor dragi şi ce este mai rău, este că ne simţim victime şi părăsiţi de toată lumea.
Neptun ne învaţă despre senzaţiile noastre, percepţii şi oricare tipar moştenit care afectează profund integritatea sistemului imunitar dar şi despre capacitatea noastră de a ne însănătoşi sau de a rămâne bolnavi. Cele mai bune căi să ne valorificăm sănătatea sunt vizualizarea creativă a dorinţelor noastre şi să…ne rugăm. Pentru unii bolnavi de cancer, aceasta înseamnă imaginarea tumorii ca fiind învăluită cu un glob de lumină albă care iradiază dragoste spre zona bolnavă. Pentru alţii înseamnă crearea unui ritual propriu unde tumora este un obiect pe un altar care este simbolul vindecării. Se mai spune apoi că credinţa poate muta munţii. Când ne rugăm cu credinţă, majoritatea problemelor de sănătate pot dispare miraculos.

Un comentariu: