duminică, 9 ianuarie 2011

Pluto


Categorie elementară: apă, dar se pare că astrologia modernă îi atribuie din ce în ce mai mult atribute elementare de tip Foc.
Exaltat: Leu, Berbec
Domiciliu: Scorpion
În cădere: Vărsător, Balanţă
În exil: Taur
În armonie: Rac, Peşti
Mod de exprimare: fierbinte, uscat
Mod vibratoriu: fix
Temperament: coleric, flegmatic
Medical:replicarea ARN, ADN, genetică, transplantul, laboratoare de cercetare, arma biologică, controlul bolilor, terapia genică, chimioterapia, antibioticele, probioticele, roentegenoterapia, lasero-chirurgia.
Fiziologic:sexualitate şi reproducere, acizii nucleici, manipularea genetică, retrovirusuri, enzime, lupta împotriva viruşilor, transfuzia de sânge.
Anatomie: rect, anus, organul sexual masculin, nasul, aparatul uro-genital
Boli: boli care se dezvoltă insiduos şi izbucnesc cu virulenţă, paraziţi, infecţii cu viruşi şi bacterii, dezintoxicare, obsesii maniacală, tendinţa suicidală, sadismul, cruzime atroce, HIV, SIDA, cancer de prostată, cancerul de colon, boala în fază terminală, moartea, eutanasierea
Endocrin: întreg sistemul endocrin, hormonii hipofizari, epifizari, ai corticosuprarenalei (cortina) şi ai paratiroidelor (inhibă asimilarea Calciului)
Minerale: magneziu, calciu, potasiu, zinc, fier, seleniu
Vitamine: A,B1, B5, B6, B12, B15, D, C, P
Bioelemente: niacină, acid folic, biotină, pancreatină

Pluto este ultima şi cea mai lentă planetă. Guvernează împreună cu Marte, zodia Scorpionului, unde este în domiciliu. Se exaltă în Leu şi în Berbec, este în cădere în Vărsător şi Balanţă, în exil în Taur şi în trigonocraţie în Rac şi în Peşti.
Dacă aţi citit cunoscutul basm Frumoasa din Pădurea Adormită în copilărie, vă mai amintiţi că Prinţesa a băut o licoare fermecată dată de Vrăjitoarea cea rea iar apoi a căzut într-un somn adânc, lung de o sută de ani, până când un Prinţ, bineînţeles, frumos a sărutat-o, trezind-o din somnul nefiresc.
Poveşti fermecătoare, suprasaturate de imaginea eroului sau eroinei principale, exact ca într-un film de serie B din zilele noastre, care înfrâng răul în orice condiţii şi cu orice mijloc, de fapt, ilustrând veşnica luptă dintre Bine şi Rău.
Pluto aduce în astrologie explicaţia pe care planetele clasice nu o pot da. Şi anume  că procesul transformării noastre interioare este continuu şi se petrece de-a lungul vieţii. Deşi nu este nevoie să luptăm cu dragoni sau mai ştiu eu ce monştrii, avem totuşi de dus bătălii cu demonii noştri, fie ei interiori sau exteriori, de regulă, în momentele grele din viaţa noastră. Pentru că viaţa are de toate, vă daţi seama ce ar însemna să fie numai bine.
Astfel, Pluto stăpâneşte viaţa şi moartea. El reflectă transformarea celulară din organism – alternanţa proliferare, degenerare, regenerare până în clipa morţii.
                În sens pozitiv, putem spune că Pluto supraveghează desfăşurarea activităţii metabolice şi de origine genetică din organism ca întreg procesul biochimic şi enzimatic din interiorul acestui mecanism să funcţioneze normal semnalând orice disfuncţie menită să conducă la o mutaţie genetică, buna funcţionare a organismului şi sănătatea acestuia.
                În sens negativ însă, Pluto poate fi asociat cu informaţia sumară, minimă, în ce priveşte nivelurile de bază ale diverselor funcţii metabolice, enzimatice şi genetice. De aici diverse boli de natură degenerativă care pot afecta iremediabil unele funcţii organice. Acest lucru depinde extrem de mult de aspectele dintre Pluto şi celelalte planete dintr-o temă natală, explicând astfel trecerea de la putere la slăbiciune, de la un organism sănătos la unul diform, de la control la pierderea acestuia, de la numărul normal de celule roşii sau albe la creşterea lui anormală.
În aceeaşi linie, să mai spunem că Pluto răspunde şi de proliferarea anormală a celulelor din organism – tumori, negi, aluniţe, semne din naştere şi alte asemenea neplăceri. Se spune că rulează orice proces de replicare celulară precum şi procesele enzimatice cum ar fi reacţia de catalizare chimică din celule şi componenta ereditară, mai precis ADN-ul, din nucleul celular. Pluto mai răspunde şi de substanţele străine care ajung în corp – bacterii, fungi, viruşi, protozoare sau organisme parazitare. Este posibil ca această planetă să fie alfa şi omega vieţii, reprezentând de asemenea, şi concepţia, când sperma fecundează ovulul, dar şi moartea fizică. Cu certitudine însă este implicat în ereditate deoarece are în vedere reproducerea celulelor prin multiplicarea şi replicarea ADN-ului şi ARN-ului,
                Pluto mai stăpâneşte adâncimile subconştientului, sănătatea psihică care într-un fel sau altul implică şi influenţele lunare. Stresul vieţii de zi cu zi poate afecta sănătatea şi poate face să trăim momente în care ne simţim părăsiţi, incapabili de sentimente, bolnavi şi depresivi. În astrologia medicală Pluto este legat de tot ce însemnă viaţă şi moarte, de la concepţie şi sex la moartea şi reînnoirea celulelor din organism. El coordonează clipă de clipă tot ce înseamnă regenerare şi dispariţie în organismul nostru, la nivel de particulă subatomică dacă vreţi.
Dar pentru că Pluto stăpâneşte şi sexualitatea şi semnului Scorpionului iar acesta din urmă este atacat de aspecte stresante majore trebuie să ştiţi că acele locuri sunt cele mai vulnerabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu