duminică, 9 ianuarie 2011

Uranus

Condiţiile în care boala se poate manifesta sub semnul planetelor lente – Saturn, Uranus, Neptun şi Pluto,  sunt dramatice şi este foarte greu să acoperi întregul spectru maladiv dar, în acelaşi timp, există şi căi prin care boala poate fi combătută. Odată înţelese şi acceptate cauzele unor boli şi soluţiile şi căile de rezolvare ale acestora sunt deschise, astfel că drumul spre vindecare nu mai este decât o chestiune de timp.
Uranus este octava superioară a lui Mercur. El reprezintă calităţile extrasenzoriale şi de intuiţie, prin care lucrurile sunt percepute mental prin clar-intuiţie sau clar-viziune. Uranus este, de asemenea planeta astrologiei şi a ocultismului dar şi a altor practici divinatorii.
                Neptun este octava superioară a lui Venus. Guvernează iubirea divină, generozitatea, mila şi impulsul de a ne uni cu Divinitatea ori cu Puterea Supremă. Neptun face să conştientizăm Cosmosul, adânceşte intuiţia şi senzitivitatea psihică.
                Pluto este octava superioară a lui Marte. Deşi Marte stăpâneşte puterea personală şi conducătorul, Pluto guvernează puterea transpersonală care transformă totul, inclusiv societatea. Pluto mai influenţează conştientizarea calităţilor bioenergetice şi de tămăduire, potenţialul de sexualitate al fiecăruia dar şi puterea de pătrundere a lucrurile cu ajutorul minţii.
                Totuşi trebuie să spun că aceste calităţi ale planetelor lente nu sunt moştenite şi nici dobândite automat. Ele se cultivă prin efort spiritual, educaţie şi autodisciplină.
În tema natală a multor nativi, planetele lente par adormite, nu sunt treze şi active decât în temele natale în care ele sunt bine susţinute sau se află în poziţii extrem senzitive, de regulă în exaltare. O asemenea persoană are în tema astrală:
● una sau două planete lente conjuncte cu Asc
● una sau două planete lente în casele angulare aflate în semne cardinale sau în pătrat cu ele
● una, două sau toate planetele lente conjuncte ori în aspect cu Soarele şi Luna, este vorba despre aspecte puternice cum sunt opoziţia şi pătratul dar şi trigonul şi sextilul
● conjuncţia or aspectul cu celelalte planete personale, în special aspectele puternice.
                O problemă sensibilă pe care am observat-o este că planetele lente tind să devină puternice în tema natală a celor care au pierdut de regulă, pe cineva foarte drag – mama, tata, un copil, un frate, o soră sau au fost în moarte clinică. De asemenea, ele sunt puternice şi în temele celor care provin din familii dezorganizate sau cu probleme – părinţi alcoolici, copii abandonaţi, părinţi prea autoritari, copii respinşi ş.a.
                Uranus este proeminent în tema natală a oamenilor care sunt extrem de deschişi, extrem de îngăduitori, inclusiv cu ei înşişi, sau au crescut într-o familie  din care lipsea tocmai spiritul de familie, în care fiecare făcea ce voia şi deci nu a existat nici cea mai mică urmă de afecţiune, de linişte sau de conduită afectivă. De aceea este foarte important ca aceşti oameni să-şi găsească drumul, să-şi stabilească scopuri precise care să îi structureze interior şi să înţeleagă principiile eticii de familie.
                Neptun este puternic în temele celor care au predispoziţie spre alcoolism, droguri, dependenţa de anumite medicamente şi energizante sau alte vicii, care au scăpat de sub controlul părinţilor sau a căror părinţi au un scăzut simţ al demnităţii, al respectului de sine sau nu au nici un ţel în viaţă. Provocarea pentru aceşti nativi este acela de a-şi găsi respectul de sine, autocontrolul şi demnitatea.
                Pluto este puternic în temele natale ale celor care provin din familii dominate de manipulare, jocuri ale puterii sau şantaj sentimental. Acestora nici abuzul fizic, mental, emoţional ori sexual nu le este străin. Aceştia vor trebui să se elibereze de sentimentul de vină, ruşine, teamă sau manipulare, să înveţe să-şi construiască o viaţă nouă, fundamentată pe principii, curaj şi credinţa în propriile forţe.

Uranus  

Categorie elementară: aer
Exaltat: Scorpion
Domiciliu: Vărsător
În cădere: Taur
În exil: Leu
În armonie: Gemeni, Balanţă
Mod de exprimare: rece şi uscat
Mod vibratoriu: fix
Temperament: melancolic
Fiziologic: fenomenele de dezintegrare, mai ales la nivel imunitar,  procesele de exteriorizare a unei anumite patologii, în special la nivel cutanat, ceea ce este un mijloc de a evacua şi de a elimina factorul patogen (erupţii, supuraţii etc.) cum se întâmplă în cazul alergiilor, a varicelei, a pojarului, sinapsa ş.a., de ritmicitatea transmiterii influxului nervos şi de spasmele nervoase.
Anatomie: ochii, nervii optici, glandele lacrimale, fibra nervoasă.
Medical: evouţia bolii prin puseuri cu forme dintre cele mai neaşteptate, cu reacţii violente şi imprevizibile.
Boli: afecţiuni spasmotice şi nervoase, instabilitatea sistemului endocrin, neurastenia, neurodermita, insomnia, migrena, deficitul de atenţie, şocul anafilactic, urticaria, edemul Quincke, reacţiile alergice bruşte, tetania, colopatiile spastice, isteria, epilepsia, cancer, stop cardiac, deficienţe ale sistemului imunitar, paralizie, hemoragia cerebrală, apendicita, anemiau, ulcer varicos, spasme, convulsii, boli autoimunie – leucemie, anemie ablastică, trombopenii, trombocitopenii, lupus, scleroza multipălă.
Endocrin: lobul frontal al hipotalamusului şi paratiroidelor.
Minerale: Calciu, Magneziu, Fosfor, Potasiu
Vitamine: B1, B6, B12, B15, D
Bioelemente: Colina

Uranus este co-guvernator al Vărsătorului alături de Saturn şi deci este normal ca parte din probleme de sănătate pe care le induce Saturn să se datoreze şi lui Uranus. Uranus este în domiciliu în Vărsător şi în exil în Leu, este în exaltare în Scorpion şi în cădere în Fecioară iar  în trigonocraţie în Gemeni şi în Balanţă.
Ştim că sistemul nervos este sub patronajul lui Mercur, totuşi sub semn uranian reacţiile şi nervozitatea se amplifică şi tinde să depăşească măsura pentru că aceşti oameni sunt incapabili să se relaxeze. De aceea mulţi dintre cei cu probleme nervoase sunt uranieni sau au un Uranus foarte puternic în tema natală. Aceşti oameni trebuie să înveţe să se relaxeze prin exerciţii de gimanstică, meditaţie, ascultând o muzică de fond care să le calmeze stările.
Uranus stăpâneşte automatismul şi spasmul involuntar caracteristic sistemului nervos extrapiramidal, cele care controlează funcţiile fiziologice ale organismului cum este digestia, respiraţia şi bătăile inimii sau automatismul cardiac. În principal el îşi exercită controlul asupra musculaturii netede din organism şi de aici, de notat, relaţia sa cu Marte care stăpâneşte sistemul muscular şi cu Mercur care stăpâneşte sistemul nervos. Prin funcţia pe care o guvernează, Uranus este conectat cu Sistemul Nervos Central şi prin aceasta cu unele abilităţi extrasenzoriale cum sunt intuiţia, care într-un fel sau altul sunt legate de automatismul generat de sistemului nervos. Uranus mai este relaţionat cu schimbările bruşte şi neaşteptate care se produc în organism.
Indiferent de locul pe care îl  ocupă Uranus în semne, organul patronat de acel semn se va confrunta mai devreme sau mai târziu, cu spasmul. Mai mult acolo unde Uranus este retrograd persoanele devin hiper sau hipofuncţionale, vitalitatea uranienilor fiind deja cunoscută. Este unul din motivele pentru care cei cu Uranus retrograd în astrogramă să se confrunte, în anumite circumstanţe, cu intervenţii chirurgicale sau cu accidente. Poate nu întâmplător, sindromul St. Vitus este pus pe seama uranienilor. Dansul până la epuizare, să ne amintim şi numai de Isadora Duncan, contorsionările, spasmele musculare, crizele de tetanie şi într-un final isteria, sunt puse pe seama lui Uranus. 
Ca şi Saturn şi Uranus  este legat de teamă. Cum spuneam şi la Saturn,  frica declanşează în organsim diferite reacţii de la forme de la agitaţie şi tremurături cauzate de supralicitarea sistemului nervos, la apatie şi depresie. Mai mult, frica intensă poate duce la obsesii şi fixaţii dar şi la incapacitatea de a ne coordona mişcările sau pur şi simplu la blocaj, la imposibilitatea de mişcare sau la imposibilitatea de a găsi o cale să iasă din starea respectivă.
Şi pentru că Uranus răspunde şi de şocuri, să mai spunem că frica dusă in extremis blochează circulaţia forţei vitale şi bineînţeles intervine stopul cardiac. Cu asemenea stări, organismul devine, cu timpul, vulnerabil la diverse forme de cancer şi la deficienţe ale sistemului imunitar.  

Un comentariu: