duminică, 17 octombrie 2010

Venus


Categorie elementară:  apă
Exaltat: Peşti
Domiciliu: Taur, Balanţa
În cădere: Fecioară
În exil: Scorpion, Berbec
În armonie: Gemeni, Vărsător
Mod de exprimare: cald şi umed
Mod vibratoriu: fix şi cardinal
Temperament: flegmatic
Fiziologic: echilibrarea secreţiilor din organism, produşii glandulari, de funcţia de urinare propriu-zisă, de sistemul reproductiv alături de Marte şi Pluto (cel feminin) de impotenţă şi frigiditate împreună cu Marte, de formarea spermei împreună cu Marte ş.a.
Anatomie: rinichii, vaginul, trompele, uterul şi ovarele, gâtul, limba, faringele, corzile vocale. Pielea, părul şi părţile estetice ale organismului – faţă, ochi, froma corpului ş.a., de perversiunile sexuale, de vedere, cataractă, sistemul hormonal, diverticulită, de muşchi, de păr şi unghii împreună cu Saturn, de bolile venerice, de coapse, de fese, de hipersexualitate (nifomanie).
Medical: implicată în formarea lichidului seminal, a mucusului membranei respiratorii, cea a tubului digestiv şi a tractului uro-genital, a laptelui la femeile care alăptează. Gustul, în special cel dulce.  Formarea zaharurilor în organsim, implicată în activitatea pancreasului. Circulaţia sanguină venoasă. 
Boli: tulburarile de echilibru, vertijele, sindromul cerebelos, bolile pelvine – uter, ovare, boli cu transmitere sexuală, inflamaţiile renale de la pielonefrită la incontinenţa urinară, naştere şi lactaţie, diabetul. 
Endocrin: pancreas endocrin.
Minerale: iod, cupru, zinc.
Vitamine: A, E, F, K
Bioelemente: biotină, inozitol, niacină

Venus este în domiciliu în Taur şi în Balanţă, semne pe care le guvernează. Este în exil în Berbec şi Scorpion, semnele complementare ale Taurului şi ale Balanţei. În Peşti este exaltată iar în cădere este în Fecioară. Natura lui Venus este caldă şi umedă în acord cu elementul Apă dar şi cu natura semnelor din triplicitatea de Apă.
Venus guvernează aparatul reproductiv al femeii inclusiv vaginul, trompele, uterul şi ovarele. Datorită maternităţii, Venus este strâns legată cu sânii care în mod normal sunt guvernaţi de lună, dar atâta timp cât o femeie alăptează stau sub semnul lui Venus. La bărbaţi, Venus este în strânsă legătură cu formarea lichidului seminal. Pentru că este guvernatoarea Taurului, Venus mai are în grijă şi gâtul şi similar, la Balanţă mai este asociată şi cu rinichii.
În general, caracteristicile venusiene ale bolilor sunt cele care ţin de căldură şi umezeală, cum ar fi creşterea secreţiei catarale atunci când răcim.
Bolile asociate lui Venus în particular, sunt cele legate de uter, sarcină, sân şi cuprinde  întregul spectru al bolilor de natură ginecologică cum ar fi infecţiile, de la salpingite la prolapsul uterin.
În particular, Venus este relaţionată cu sexualitatea femeii dar şi cu bolile cu transmitere sexuală denumite de aici, şi boli venerice, dobândite atunci când faci sex neprotejat şi la întâmplare. Acestea includ gonoreea, sifilisul, herpesul genital, chiar HIV.
La bărbaţi bolile venerice afectează, organele sexuale exterioare. Totoodată însă, Venus este relaţionată ca răspunzătoare şi pentru priaprismul - erecţie permanentă şi dureroasă, sau cu impotenţa.
Venus mai este asociată prin guvernarea Balanţei, cu bolile renale cum sunt inflamaţiile de la pielonefrită la incontinenţa urinară. Diabetul este de multă vreme asociat cu Venus nu doar datorită urinării abundente cât datorită cantităţii crescute de zahăr din urină care este dulce la gust. În trecut, medicii gustau urina pentru a stabili dacă pacientul are diabet sau nu. Zahărul, dulceaţa şi dulciurile, sunt apanajul lui Venus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu