miercuri, 15 septembrie 2010

Planetele în casele de boală

 Observaţiile astrologiei moderne au remarcat că orice excrescenţă anormală cum sunt tumorile, negii, aluniţele, hemangioamele, semnele din naştere sau anevrismele pot fi relaţionate cu Pluto.
În Casa a 12-a natală vedem dacă se întrunesc condiţiile pentru că orice planetă aflată aici sau în tranzit prin această casă, atrage atenţia dacă se poate produce o infecţie intra-spitalicească după operaţie, perioadă în care spitalul se află sub stăpânirea acestei case. Casa a 12-a, simbolizează de asemenea, durerea şi suferinţa; în sens larg aceasta reprezintă toată experienţa de viaţă căreia trebuie să îi facem faţă singuri pentru a învăţa ceva din ea.
Paradoxal, Casa a 12-a reprezintă acea perioadă din viaţă când trebuie să ne completăm noi înşine personalitatea pe de o parte, iar pe de altă parte să ne bizuim pe ceilalţi care ar trebui să ne ajute şi care în cazul internării în spital sunt medicii, asistentele, infirmierele ş.a.
În condiţii ideale, Casa a 12-a ar trebui să ne elibereze de orice influenţă negativă care ne-ar afecta. Ştim, de exemplu, că Saturn este cel care amorsează, care întârzie. Prezenţa lui în Casa a 12-a sau în opoziţie cu planeta care guvernează Casa a 12-a poate sugera întârziere în descoperirea unei boli sau tardivitatea unei intervenţii chirurgicale.
Dacă Luna, stăpâna tuturor fluidelor din organism, se află în Casa a 12-a imediat după intervenţia chirurgicală, poate sugera inflamaţia, infecţia. Aceasta ar fi mult mai greu de suportat dacă în acelaşi timp, Jupiter este în păstrat sau în opoziţie cu Luna, ştiut fiind că Jupiter reprezintă expansiunea, întinderea iar într-o asemenea situaţie poate însemna o infecţie puternică.
Venus, fie că este în Casa a 8-a, fie în Casa a 12-a dacă este în aspect benefic cu unul din guvernatorii celor două case ar putea sugera o recuperare post operatorie extrem de favorabilă.
Cum majoritatea textelor astrologice o tratează oarecum cu asprime când se află în Casa a 12-a natală, în astrologia medicală această poziţie o tranformă pe Venus într-un înger de pază, ţinând departe duşmanii, inclusiv bacteriile sau alte infecţii şi ducând la o însănătoşire grabnică.
Casa a 8-a este în stăpânirea Scorpionului care este guvernat de Pluto şi Marte. În astrologia medicală această casă este considerată casa chirurgiei. Multe dintre persoanele care suferă o intervenţie chirurgicală când Marte tranzitează Casa a 8-a. De asemenea, am observat că atunci când Marte apare în Casa a 8-a în revoluţia solară, el poate sugera intervenţia chirurgicală chiar cu un an înainte ca ea să se producă.
O amănunt pe care l-am sesizat de multe ori şi care a fost confirmat şi alţi astrologi, a fost că dacă Marte se află în harta natală la o distanţă de 2 grade de Ascendent, persoana respectivă s-a născut prin cezariană. De asemenea, un Marte natal sau în tranzit, situat la şase – zece grade Ascendent sugerează o naştere grea, de regulă cu secţionarea perineului. Acelaşi lucru îl regăsim la nivelul Casei a 5-a, Casa copiilor care poate sugera şi naşterea, nu doar concepţia.
Pe urmă Marte nu retrogradează frecvent, dar când o face, aşa cum o spun şi astrologii din vechime, se recomandă evitarea intervenţiilor chirurgicale. Dacă ele totuşi se fac, se remarcă complicaţii cum ar fi cicatrizarea greoaie sau producerea herniei pe locul secţiunii chirurgicale cu consecinţele de rigoare.
Nu putem să nu aruncăm o privire şi asupra lui Jupiter care în termenii astrologiei medicale semnifică expansiunea, supraaprecierea, supraevaluarea. Când această planetă este implicată într-un aspect dizarmonic cu Casa a 6-a, Casa a 12-a sau este guvernatoarea Asc ori a semnului care semnifică organul ce trebuie operat,  trebuie să fim atenţi.
Dacă tranzitează Casa a 12-a, Jupiter poate fi benefic cu condiţia să nu primească aspecte proaste nici la data operaţiei şi cel puţin o săptămână după. În aspecte proaste cu planetele care răspund de regiunea anatomică ce trebuie tratată poate sugera infecţii post operatorii. De exemplu, tumorile cresc rapid (Jupiter în pătrat cu Pluto), pietrele la fiere se înmulţesc (Jupiter în pătrat Saturn), intervenţia chirurgicală simplă se poate complica (Jupiter în pătrat cu Marte). Jupiter natal conjunct sau la două grade de Asc de regulă sugerează naşterea unui copil foarte mare, ca greutate.
Pe de altă parte, când Jupiter este în aspecte bune cu Soarele în timpul operaţiei, recuperarea va fi foarte rapidă deoarece nativul se bucură de o vitalitate extraordinară în acea perioadă. Când Jupiter tranzitează Casa a 3-a, nativul s-ar putea aştepta la mai mult decât ar fi normal de la operaţie. Cum Casa a 3-a răspunde de atitudinea mentală a bolnavului, este bine ca aceasta să fie cât mai bine aspectată pentru a micşora perioada de convalescenţă. Mulţi medici sunt convinşi că vindecarea este o condiţie a felului în care bolnavul îşi acceptă boala.
Cei care au Neptun natal în Casa a 6-a sau Casa a 12-a pot avea probleme serioase de sănătate care să necesite intervenţii chirurgicale grele sau un tratament de durată. Atunci când Neptun este în aspect bun cu Pluto, aspectul se regăseşte la toţi cei născuţi în a doua parte a secolului trecut, apariţia tumorilor canceroase este frecventă cu întreg cortegiul de terapii – cobalt, roentgen şi medicamentoase care otrăvesc organismul, dar adesea sugerează şi diagnostice greu de descoperit sau de stabilit şi, de regulă, atunci când se ajunge la un diagnostic de multe ori este prea târziu.
În acelaşi timp, fără privirea ageră a astrologilor-preoţi din antichitate, putem spune că prevederea este mama prudenţei şi bazându-ne pe cunoaşterea lui Neptun, putem alege data pentru operaţie atunci când efectul său este minim, are o perioada de revoluţie de 164 de ani şi stă aproximativ 14 ani într-un semn, sau cel puţin nu face aspecte puternice cu planetele care motivează intervenţia chirurgicală, dar şi boala în sine.
Pluto stăpâneşte bacteriile şi viruşii care sunt sursa multor boli şi infecţii. De asemenea, este suportul biochimic care leagă viruşii cu expansiunea celulei canceroase. În alegerea datei pentru intervenţia chirurgicală ar fi bine ca Pluto să nu fie afectat de vreun aspect stresant. Şi în mod special, Marte să nu facă aspecte proaste cu Pluto pentru a reduce la minim infecţiile bacteriene sau virale post chirurgicale.

 Alegerea datei pentru intervenţia chirurgicală
 Astrologia medicală se foloseşte de poziţia planetelor pentru a determina momentul optim pentru o intervenţie chirurgicală.

În alegerea datei pentru o intervenţie chirurgicală se observă tranzitele Soarelui, ale Lunii şi ale lui Marte şi aspectele lor cu planetele lente: Saturn, Neptun, Uranus şi Pluto.

Soarele reprezintă vitalitatea sau forţa vieţii, şi deoarece vitalitatea este foarte importantă în momentul în care se decide intervenţia chirurgicală, poziţia Soarelui în harta natală este importantă atunci când alegem data operaţiei.
Ptolemeu stabilea condiţiile în care tranzitul Soarelui, în momentul operaţiei, să nu se facă prin semnul care corespunde regiunii anatomice supuse intervenţiei chirurgicale. De exemplu, sugera ca operarea hemoroizilor să nu se facă atunci când Soarele este în Scorpion sau că intervenţia chirurgicală la nivelul pieptului are şanse să nu reuşească atunci când Soarele este în Gemeni.
Pe de altă parte, intervenţia chirurgicală efectuată în perioada în care Soarele trece prin semnele care guvernează părţile anatomice asupra cărora se intervine îl va vlăgui pe pacient de energie şi de vitalitate iar recuperarea va fi destul de lungă.
Cea mai bună dată pentru o intervenţie chirurgicală este atunci când Soarele în tranzit este în sextil sau trigon cu Soarele natal şi în acelaşi timp nu este în pătrat sau în opoziţie cu alte planete, mai ales cu Marte şi cu Saturn.
De-a lungul vremii, teoria a dus la observaţii interesante asupra faptului că mulţi copii s-au născut în zilele cu Lună Plină sau în următoarea. Deşi acest fapt nu a clasificat acest lucru drept un fenomen, secole la rând moaşele au fost extrem de ocupate în zilele cu Lună plină! Astăzi avem şi explicaţia dacă ne gândim la creşterea bruscă a tensiunii fluidelor cu impact major asupra lichidului amniotic ceea ce ar grăbi naşterea.
Şi, citând din nou din Ptolemeu, aflăm că intervenţiile chirurgicale nu ar fi reuşite când: Luna tranzitează semnele care guvernează organe vitale cum ar fi Leul care răspunde de inimă, Balanţa care răspunde de rinichi, Săgetătorul care are în grijă ficatul ş.a.; când Luna tranzitează Ascendentul natal al bolnavului deoarece poziţia sugerează scăderea vitalităţii; când Luna tranzitează semnul care guvernează regiunea anatomică ce trebuie operată. De exemplu, nu se vor face intervenţii chirurgicale la nivelul abdomenului când Luna tranzitează semnul Fecioarei, la nivelul capului când Luna trece prin semnul Berbecului sau de amigdale când Luna trece prin Taur; Marte în tranzit în opoziţie cu Luna sau când Marte se află la 17 grade de Soarele natal. Ambele poziţii semnalează scăderea vitalităţii nativului şi o recuperare lentă post-operatorii.
Influenţa Lunii pline post operatorii se poate manifesta prin hemoragii puternice astfel că astrologul va lua în calcul cel puţin o săptămână înainte şi după operaţie să nu se confrunte cu asemenea probleme.  
Iată ce ne sfătuiește Eilleen Naiman și Jane Ridder-Patrick în ce privește alegerea datei pentru interventia chirurgicală, sfaturi, pe care, de afltfel, ni le dau și Ptolemeu , Nicholas Culpaper și William Lilly:

nu se operează niciodată când Luna tranzitează semnul corespunzător organului operat. De exemplu nu se operează de ficat când Luna traversează zodia Fecioarei sau de amigdale când Luna traversează zodia Taurului.
  nu se operează niciodată în ziua care corespunde organului bolnav. De exemplu, nu se va opera de splină într-o duminica sau de rinichi într-o vineri.
  Nu se operează atunci când Soarele se află în semnul opus organului operat sau în pătrat cu acesta. Dacă sunteţi nativ Berbec, zodia opusă este Balanţa, care guvernează, printre altele, rinichii, deci nu se operează de rinichi când Soarele se afla în zodia Berbecului. Sau trebuie făcută o operaţie de prostată. Zodia care guvernează prostata este Scorpionul. Deci nu se va face o operaţie de prostată în zodiile Leul sau Vărsător.
  Nu se operează când Soarele în tranzit este în disonanţă cu planeta natală corespunzând organului operat. Dacă Soarele în tranzit se află în opoziţie sau pătrat cu Saturn natal se vor evita operaţiile organelor guvernate de Saturn: oase, dantură, articulaţii ş.a.
  Nu se operează când planeta care guvernează organul operat se află în tranzit disonant cu Soarele. Dacă Luna în tranzit se află în păstrat sau opoziţie cu Soarele în tranzit, se vor evita operaţiile la stomac, esofag, vezică ş.a.
  Nu se operează atunci cand planeta în tranzit este în disonanţă cu poziţia sa natală. Dacă Saturn în tranzit se află în pătrat sau opoziţie cu Saturn natal se vor evita operaţiile de piele, genunchi, oase, dinţi, fiere ş.a.


Marte este foarte important atunci când se pune problema unei intervenţii chirurgicale, deoarece în chirurgie el simbolizează bisturiul. Bine aspectat, Marte simbolizează protecţia într-o intervenţie chirurgicală care va conduce spre un rezultat bun. Dacă Marte este afectat de pătratul sau opoziţia cu Soarele, Luna, Saturn ori Neptun, deja se pune problema pericolului de complicaţie post-operatorie.
Un suport astral vine dinspre Pluto dacă este şi el implicat în aspect sau dinspre Marte plasat de asemenea manieră încât energia organismului să fie la maxim încât recuperarea să se facă rapid.

Boli cauzate de prezenţa plaentelor în Casa a 8-a

·         Soare – pusee de febră mare, defecte de vedere, infecţii ale tractului uro-genital, palpitaţii şi migrene. Soarele în Casa a 8-a însă nu este un pericol pentru sănătate deoarece toate bolile tutelate de el sunt uşor tratabile.
·         Luna ca stăpână a psihicului şi a psihismului poate crea probleme mentale. În ce priveşte sănătatea organismului, una dintre cele mai frecvente boli este diareea, colonul iritabil, boala Cohn ş.a.
·         Mercur în Casa a 8-a, cauzează paralizii şi boli nervoase. Este posibil ca poziţia sa în Casa a 8-a să semnifice supraviețuirea dar conferă o constituţie plăpândă.
·         Venus predispune la slăbiciune sexuală şi la diabet, la boli ale vezicii urinare, la complexul de inefrioritate datorită labilităţii psihice. În acelaşi timp, Venus în Casa a 8-a este renumită pentru că dă longevitate, prosperitate financiară şi noroc, şi poate duce la boli întâmplătoare.
·         Marte semnalează tumori, accidente, intervenții chirurgicale, febră, hipersexualitate la bărbați. De altfel Marte, în această poziție, este considerată planeta operațiilor. De asemenea, mai poate da indicii dspre aberațiile mentale dacă este conjunct cu Luna.
·         Se pare că Jupiter esteconsiderat  cel mai puțin dăunător (în funcție de aspecte) în această poziție. Cu toate acestea, din studiul temelor implicate în această carte (cca 200) am observat că el poate sugera boli ale pncreasului și hepatita, insomnia, probleme cu vezica biliară și boli hepatice, în general.
·         Saturn în Casa a 8-a este proslăvit ca semn de longevitate. Dar indică în aceeași măsură, boli care provoacă multă suferință și durere și de aici depresia. Așa că, în această poziție, el poate sugera paralizia și tumori generate de suferință dar și boli care tind să devină cronice.
·         Nodul Nord este un indicator pentru ulcer și pentru teniunea intracraniană provocate de nevoia de putere și de supremație mai ales în domeniul în care activează nativa/ul.
·         Nodul Sud aduce și el tot felul de ulcerații și accidente, dispoziții fluctuante, intervenții chirurgicale la nivel pelvian sau a organelor genitale. Aduce durere și disconfort. Dacă este conunct cu Luna, semnalează tendințele suicidare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu